1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sinop’ta Organize Suç Örgütü Çökertildi

Sinop’ta Organize Suç Örgütü Çökertildi

Sinop ve Çorum merkezli 6 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen "MAHZEN-50" operasyonlarında; Sinop ve Çorum'da 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi

featured

Sinop ve Çorum merkezli 6 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen “MAHZEN-50” operasyonlarında; Sinop ve Çorum’da 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi.

Operasyonlar kapsamında elebaşları da dahil olmak üzere 39 şüpheli yakalandı, bunlardan 27’si tutuklandı ve 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ayancık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinasyonunda, Sinop İl Jandarma Komutanlığı’nın çalışmaları sonucunda, tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve kanuna muhalefet suçları işleyen 14 şüpheli yakalandı, bunlardan 6’sı tutuklandı ve 2’sine adli kontrol kararı verildi. Organize suç örgütü üyelerinin yüksek faizle borç para verip boş senet imzalattıkları, tehdit, şantaj ve cebirle bu parayı tahsil ettikleri, borçları ödenemez duruma geldiğinde ise zorla imzalatılan boş senetlerle mağdurların gayrimenkul ve menkul değerlerine el koydukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 448 milyon TL değerinde 112 adet tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 adet borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 adet çek, 5 adet ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın ile birlikte çok sayıda imzalı boş senet ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanması kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon TL değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Sinop’ta Organize Suç Örgütü Çökertildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.