1. Haberler
  2. Spor
  3. Sazak Köyü Karakucak Güreşlerine Ev Sahipliği Yapacak

Sazak Köyü Karakucak Güreşlerine Ev Sahipliği Yapacak

Sazak Köyü, geleneksel Türk sporu Karakuşak Güreşleri’ni geleneksel hale getirmek için düzenlediği şölenin ilkine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

featured

Sazak Köyü, geleneksel Türk sporu Karakuşak Güreşleri’ni geleneksel hale getirmek için düzenlediği şölenin ilkine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sazak Köyü Muhtarı Engin Yılmaz’ın Milli Güreşçi ve Antrenör Mustafa Yiğit’le birlikte organize ettiği geleneksel Karakucak Güreşleri ve Piknik Şöleni’nin ilki 18 haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Ata sporumuz olan güreş kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için, ülkemizde önemli bir yere sahip olan Sinop Sazak Köyü’nün, geleneği sürdürmek adına gelenekselleştirmeyi planladığı organizasyonda, ülkemizin her köşesinden gelen pehlivanlar ter dökecek.

Sazak Köyü Muhtarı Engin Yılmaz, Kurban Bayramı’nın 3. Gününe denk gelen 18 Haziran’da yapacakları ekinlikte, Milli Güreşçi Karakucak Altınkemerli Baş Pehlivanı Ömer Faruk Kalendar, Dünya Şampiyonu Ömer Faruk Karadeniz, Milli Güreşçi Karakucak Baş Pehlivanı Murat Özkan, Karakucak Baş Pehlivanı Bekir Demirtaş, Milli Güreşçi Karakucak Baş Pehlivanı Selami Güngör, Dünya Şampiyonu Kırkpınar Baş Pehlivanı Rıza Yıldırım, Milli Güreşçi Baş Pehlivanın Faruk Bafralı, Baş Pehlivan Mustafa Yıldız, Türkiye Şampiyonu Karakucak Baş Pehlivanı Arif Güler, Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonu Baş Pehlivanı Ali Tugay Tekeşen’i ağırlayacaklarını ve tadına doyulmaz gösterilerin yapılacağını belirterek, tüm hemşehrilerini 1. Karakucak Güreşleri ve Piknik Şöleni’ne davet etti.

Geçtiğimiz günlerde, 82 ülkeden binlerce sporcunun mücadele ettiği, Kick Boks Turkish Open WAKO Dünya Kupası’nda Kick Boks Gençler Katagorisinde dünya dördüncüsü olan Sinoplu Hatice Eylül Tanga’nın da hazır bulunacağı organizasyonun ana sponsorluğunu babası Mimari Tasarımcı Zafer Tanga üstlendi.

Geleneksel Güreşler Federasyonu Sinop İl Temsilcisi Adil Yiğit’in de hazır bulunacağı organizasyonda gerçekleştirilecek programın ardından hemşehrileriyle birlikte piknik yapacaklarını da belirten Sazak Köyü Muhtarı Engin Yılmaz, “Kurban Bayramı’nı hep birlikte soframızı da paylaşarak kutlayacağız” diyerek, tüm hemşehrilerini organizasyonlarına davet etti.

Sazak Köyü Karakucak Güreşlerine Ev Sahipliği Yapacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.