1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Karadeniz’den Kurulmak İstenen Taş Ocağına Tepki

Karadeniz’den Kurulmak İstenen Taş Ocağına Tepki

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek'e kurulmak istenen taş ocağına tepki göstererek, "İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?" diye sordu

featured

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek’e kurulmak istenen taş ocağına tepki göstererek, “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” diye sordu.

 

10 köyü etkileyecek

Köy halkının ve gelecek nesillerin haklarının korunması için Erfelek’in Saç Kayası mevkisine kurulmak iskenen taş ocağı hakkında konuşan Karadeniz, “biz doğayı bozmak için yapılan bütün girişimlerin her zaman karşısındaydık. Doğa harikası Erfelek’e kurulmak istenen taş ocağı insan sağlığını doğrudan doğruya etkileyecektir. Yaklaşık 10 köyü etkileyecek olan bu taş ocağı kurulmamalıdır. Kurulduğu halde öncelik olarak insan sağlığı etkilenecektir.

Ayrıca, ocak çalışmaları nedeniyle topraklar kirlenecek ve verimliliğini kaybedecektir. Su kaynakları içilmez hale gelecek ve hava kirliliği artacaktır.

 

Köylerinde, bahçelerinde oturamayacaklar

Köylerin doğal güzelliği bozulacak, yazın gurbetçi vatandaşlar köylerine geldikleri zaman bu konuda hakkında ne düşünecekler? İnsanlar köyde bahçelerinde tozdan, dumandan oturup yemek bile yiyemeyecek” dedi.

Karadeniz’den Kurulmak İstenen Taş Ocağına Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.