1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Gerze’nin Turizmi Konuşuldu

Gerze’nin Turizmi Konuşuldu

Gerze Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda "Gerze Turizm Paneli" yapıldı. İlçemizin turizm alanındaki faaliyetleri ve potansiyelleri değerlendirildi

featured

Gerze Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Gerze Turizm Paneli” yapıldı. İlçemizin turizm alanındaki faaliyetleri ve potansiyelleri değerlendirildi.

Gerze MYO Dr. Öğr. Üyesi Serhan Salepcigil moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, konuşmacı olarak Gerze MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Sur, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Erkol Bayram ve Sinop Denizci Otel Müdürü Ece Denizci katıldı.

Gerze Büyük Bir Potansiyel Taşıyor

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, panel açılışında yaptığı konuşmada, “Buradaki asıl amaç turizmin geliştirilmesi. Turizmin gelişmesinin de şehirlerin kalkınmasında büyük rolü var. Sinop’ta ki birçok yer de turistler tarafından ziyaret edilmekte. Gerze’de de birçok tarihi ve doğal güzelliğimiz var. Deniz turizmi de Gerze için büyük bir potansiyel taşıyor.

Turizm dediğimizde, elbette ki güzelliklerimizi ve doğayı koruyarak kullanmak olduğu kadar, turizm işletmeleri için de potansiyel yaratmak önemli.

Bizler de burada turizm alanında kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Ülkemizin farklı coğrafyalarında okulumuzdan mezun olan birçok kişi çalışıyor. Eğitimin yanı sıra, bu tarz etkinlik ve panellerle eğitimlerimize katkı sağlıyoruz.” dedi.

Moderatör Salepcigil yaptığı konuşmada, tarım, gıda, enerji, savunma sanayi ve turizm gibi çok sayıda gelişme alanlarının olduğunu vurgularken, panelde, sürdürülebilirlik, hizmet kalitesi, nitelikli turistin çekilebilmesi ve gelir artışının sağlanması, yeni pazarlara ulaşabilme ve sektöre ilişkin dijital bir veri altyapısı oluşturma konularına değinildi.

 

 

Sinop’ta Yabani Mantar Turizmi

Denizci Otel Müdürü Ece Denizci ise, Türkiye’deki mikolojik turizm alanları hakkında bilgi verdi. Doğadan toplanan yabani mantarların toplama ve tatma yoluyla incelenmesi ve biyokültürel miras olarak değerlendirilmesi amacıyla, ailesinden devraldığı otelin yanı sıra mikolojik bir turizm tarzını Sinop’ta yapmaya başladıklarını belirtti. Sinop’ta yaşayanların mantarın içinde yaşadıklarını ve mantardan bu kadar uzak olmalarını anlamlandıramadıklarını söyleyen Denizci, Sinop’ta doğa keşfi ve yabani mantar tadım etkinlikleri yapmaya başladıklarını söyledi. Trüf, kuzugöbeği gibi mantar türlerinin il genelinde bolca bulunduğunu belirtti.

Doç. Dr. Gül Erkol Bayram ise, “Turizm Haftası’nın temel amacı, turizm bilincini tüm katmanlara yaymak. Bizim temel gayemiz yerli vatandaşın da turizm konusunda bilinçlendirmek” dedi. Sinop Üniversitesi’nin Sinop turizmine olan katkısından bahsetti.

 

 

Yapay Zeka İle Yemek Yapımı

Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Erol Sur, Pişir AI adı ile bir API (Application Programming Interface) yarattıklarını ve yapay zeka ile yeni yemek tarifleri ve yemeklere ait görseller elde ettiklerini söyledi. Uygulamalı olarak salonda bulunan dinleyicilerle API üzerinden yemek oluşturan Sur, uygulamanın girilen girdiler göre hem malzemeleri hem yapış aşamasını sıraladığını belirtti. Turizm ile yapay zekanın entegrasyonunu örneklendiren Sur, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli için de Danış AI isimli bir bot oluşturduklarını ve yapay zekanın otel ile ilgili bilgiler hakkında otelde konaklamak isteyen kişilerle hem yazılı hem de sesli olarak sohbet edebileceğini söyledi.

 

 

Panele Gerze Emniyet Müdürü Erkan Sevindik, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sadi Özkan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Cem Cüneyt Ersanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akkaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze Belediyesi Başkan Vekili Elif Öztürk Kaygısız, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokullar Yardımlaşma, Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Fatih Ergün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Panel belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Gerze’nin Turizmi Konuşuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.