1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gerze’de Yöresel Lezzetler Yarışması Düzenlendi

Gerze’de Yöresel Lezzetler Yarışması Düzenlendi

featured

Gerze Meslek Yüksekokulu’nda, Sinop Yöresel Lezzetler Yarışması düzenlendi. Taze fasülye çorbası, yoğurtlu dildan köfte, pırasalı mısır ekmeği ve sıkmık tatlısı yarışmada jüri tarafından oylanırken, Hamza Rüzgar ve Esra Yıldırım yarışmayı kazandı.

21 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen ve jüri üyeliğini Feridun Yalnız, Handan Yılmazer Turan, Deniz Akpınar ile Nermiye Öztürk’ün yaptığı yarışmada, 6 ekip yaptıkları taze fasülye çorbası, yoğurtlu dildan köfte, pırasalı mısır ekmeği ve sıkmık tatlısı ile birinci olmaya çalıştı.

Yarışmada birinciliği kazanan ekip Hamza Rüzgar ve Esra Yıldırım, ikinci olan ekip Aysun Soy ve Busenur Saltı olurken, üçüncülüğü olan Gökçenur Şenel ve Öznur Aydın oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’den aldılar.

Ödül töreninin ardından, Vali Özarslan bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gerze’de Yöresel Lezzetler Yarışması Düzenlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.