1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gerze’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Gerze’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gerze’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Birbirinden farklı gösterilerin sunulduğu kutlama töreni, bir şölen havasında geçti

featured

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gerze’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Birbirinden farklı gösterilerin sunulduğu kutlama töreni, bir şölen havasında geçti.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1. Dünya Savaşı sonrası ülkemizi işgal eden itilaf devletlerinin ülkeden kovulması amacıyla, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere 104 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının yıldönümü ile ilgili kutlama ve gösteriler ilçemiz Festival Alanı’nda yapıldı. Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Karaman, “bugün burada, tarihe adını altın harflerle yazdırmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yılını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında kendisinin ve milletinin karakterini şöyle açıklıyordu; ‘Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsızlıkla sağlanabilir. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olmayı tercih eder. Öyleyse ya bağımsızlık ya ölüm! İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır.’
Bu parolayla 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan Savaş bizim kurtuluşumuzun başlangıcıydı. Bu vatan bizimdi, ya bağımsız olacaktık ya da uğruna ölecektik.
Evet öldük. Yaşlıydık öldük, gençtik öldük. Çocuktuk, anneydik, babaydık öldük. Kefensiz şehitleri yatırdık toprağın koynuna. Bebekler uyuttuk kağnıların gıcırdayan ninnilerinde. Kınalar soldurduk yeni gelinlerin ellerinde. Yetimler bıraktık geride. Ezanlar dinmesin diye, bayrağımız inmesin diye öldük. Çünkü biz vatan için ölmeye gönüllüydük. Çünkü bu vatan bizimdi, kimseye vermedik, hiç bir zaman da vermeyeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

Programa Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet Savcısı Elif Kuzu, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Sevindik, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sadi Özkan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Liman Başkanı Fevzi İnceöz, Gerze Orman İşletme Müdürü Ali Keskin, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, Saadet Partisi Gerze İlçe Başkanı Macit Demirtaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saadet Güleryüz Akyol, Gerzeli vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin sonunda bilek güreşi müsabakalarının finali yapıldı. Kadınlarda Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Özlem Mutaf, erkeklerde ise Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Şen oldu. Dereceye girenlere ödülleri Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından gerçekleştirilen kortej geçişi sonrası, etkinlik sona erdi.

Gerze’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.