1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gerze SYDV Vefa Birimi Yeni Yerinde Hizmet Verecek

Gerze SYDV Vefa Birimi Yeni Yerinde Hizmet Verecek

Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Birimi, artık Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi No: 9/B adresindeki yeni yerinde hizmet verecek

featured

Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Birimi, artık Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi No: 9/B adresindeki yeni yerinde hizmet verecek.

Vakıf Müdürü Fevzi Korkmaz’dan alınan bilgiye göre, Gerze Merkez ve köylerinde 3294 sayılı kanun kapsamında tespit edilen 80 bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşın ev temizlikleri, yemekleri ve kişisel bakımları yapılırken, Vefa Birimi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın alanı yetersiz olduğundan, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için yeni yerinde hizmet verecek.

“80 haneye ulaşıyorlar”
Vefa Projesi kapsamında ayda 80 haneye gidiliyor. Her bir hane, dört kişilik ekip tarafından ayda 2 defa ziyaret edilirken, günde 8 eve gidiliyor. Temizlik ve kişisel bakım malzemeleri vakıf tarafından karşılanıyor.

“Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor”
Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen projede, her yılın Aralık ayında merkez mahalleleri ve köy muhtarlarıyla istişareli olarak elde edilen veriler, 3294 sayılı kanun kapsamında değerlendiriliyor. Kanuna uygun olan kişiler belirlenerek, her yılın Ocak ayından Aralık ayına kadar destek alıyor. Yardımlar arasında, yardıma muhtaç, engelli ve yaşlı hastaların yemeklerinin yapılması, evlerinin temizlenmesi ve kişisel bakımları gibi birçok alanda destek veriliyor.

“Sağlıklı ve temiz bir yaşam için çalışıyorlar”
Kendi alanları yetersiz kaldığından, Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi No: 9/B adresinde hizmetlerine devam edecek olan Vefa Projesi ekibi, projeyle birlikte yardıma ihtiyaç duyan kişilerin daha sağlıklı olmaları ve temiz bir ortamda yaşamalarını hedefliyor.

Gerze SYDV Vefa Birimi Yeni Yerinde Hizmet Verecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.