1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gerze Mutfağı Yarışması Kıran Kırana Geçti

Gerze Mutfağı Yarışması Kıran Kırana Geçti

Gerze Meslek Yüksekokulu'nda 2. Geleneksel Gerze Mutfağı Yemek Yarışması düzenlendi. Sinop'a özgü bilegi yemeği ile yarışmaya 10 öğrenci katılırken, kazanan Emirhan Bayram oldu

featured

Gerze Meslek Yüksekokulu’nda 2. Geleneksel Gerze Mutfağı Yemek Yarışması düzenlendi. Sinop’a özgü bilegi yemeği ile yarışmaya 10 öğrenci katılırken, kazanan Emirhan Bayram oldu.

Juri üyeleri olarak Doç. Dr. Hasibe Yazıt, Sündüs Yuvacı ve Hülya Seçkin, tüm tabakları değerlendirdi. Her bir tabak için ayrı ayrı puanlamada bulunan jüri üyeleri, Emirhan Bayram’in tabağına en çok puanı verdi. Yarışmada ikinci olan Esra Yıldırım, üçüncü olan ise Melisa Bebek oldu.

Yarışmaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir de katılırken, yarışma çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

 

Bilegi Nasıl Yapılır?

4 büyük parça palamut lakerda

6 sap pırasa

1 demet pazı

3,5 su bardağı pilavlık bulgur

3 adet büyük boy soğan

4 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz

Pul biber

Soğanları küp şeklinde doğrayıp 4 yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz. Ardından ince doğranmış pırasa beyazlarını ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pırasalar yumuşayınca pazı yapraklarını ekleyip, iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar bekliyoruz. Sonra yıkanmış pilavlık bulguru ekleyip baharatlarını da ilave ediyoruz. Lakerdanın tuzlu olduğunu göz önünde bulundurarak az miktarda tuz ekliyoruz. Hazırladığımız harcı geniş bir kap içine yayıp, boşluklar açarak lakerda parçalarını yerleştiriyoruz ve ardından bulgur ile tamamen kaplıyoruz. Üzerine bir parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis ediyoruz.

Gerze Mutfağı Yarışması Kıran Kırana Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.