1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Gerze Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

Gerze Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi'nin borcunun 173 milyon 880 bin lira olduğunu ve belediyenin kasasında bir kuruş para olmadığını açıkladı

featured

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi’nin borcunun 173 milyon 880 bin lira olduğunu ve belediyenin kasasında bir kuruş para olmadığını açıkladı. Belovacıklı, belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmesinin önemli olduğunu belirtti.

 

Kurumsallık ortadan kalkmış

Belovacıklı, CHP’nin Gerze İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Belediyenin maddi durumuyla ilgili konuşan Belovacıklı, “Belediye başkanı olalı bir ay oldu. İnanın bir aydır belediyeyi toparlamaya çalışıyorum. Geçmişten gelen tecrübemle toparlamaya çalışıyorum. Öyle bir belediye teslim aldık ki, tamamen birbirine karışmış, kurumsallık ortadan kalkmış, herkes kendi başına buyruk olduğu, yani bu gün kurtarmanın peşinde olan bir belediye teslim aldık.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerze Haber (@gerzehaber_com)


Bütçe yok

Bizim dönemimizde on yıllık süre içerisinde bir gün dahi işçinin maaşını veremediğimi bilmiyorum. Her ayın belli günlerinde işçilerimizin, devlet memurlarımızın ve kadrolu işçilerimizin maaşları yatar. Gece saat 12’den sonra kartı sokup alırlardı. İnanın bu kadar da karışıklığın içerisindeki benim için en önemli şey, işçi arkadaşlarımın o maaşlarını alabilmesi. Size samimiyetle söylüyorum. Ayın 2’sinde maaş ödeyeceğiz. Şu anda belediyedeki bütçe sıfır. Sıfır bütçe. İller Bankası payını eklemek zorundayız. Yani İller Bankası payıyla hem bu işçilerin maaşlarını ödeyeceğiz hem de diğer devlet memuru ve kadrolu işçilerin maaşlarını ödeyeceğiz. E biz ne yapacağız? İnanın piyasaya o kadar bir borç var ki anlaşılır gibi değil. Bu borç nasıl yapılmış?

 

“Başaracağız” 

Biz söz verdik halkımıza. Ağlamak yok. Başaracağız. Hep birlikte başaracağız. Halkımıza söz verdik. Halkımızın isteklerini, onların istekleri doğrultusunda, yasalar çerçevesinde yapmaya çalışacağız. Onun için sadece şunu diyorum. İçinde işçi maaşları yok. İçinde elektrik parası yok. Şu anda net borcumuz bankalardan çekilen krediler dahil 173 milyon 880 bin lira. Ödeyeceğiz. Yani bu borç nasıl yapılmışsa bu şekilde de ödeyeceğiz” dedi.

Gerze Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.