1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Fatma Yüksek Anaokulu Öğrencilerinden 23 Nisan Kutlaması

Fatma Yüksek Anaokulu Öğrencilerinden 23 Nisan Kutlaması

Fatma Yüksek Anaokulu'nda 23 Nisan coşkuyu yaşandı. Birçok gösterinin sergilendiği etkinlikte, anaokulu öğrencileri kendilerine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen bayramlarını doyasıya kutladı

featured

Fatma Yüksek Anaokulu’nda 23 Nisan coşkusu yaşandı. Birçok gösterinin sergilendiği etkinlikte, anaokulu öğrencileri kendilerine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen bayramlarını doyasıya kutladı.

Gerze’de faaliyet gösteren Fatma Yüksek Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir program düzenledi. Programa Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkan Vekili Elif Öztürk Kaygısız, Okul Müdürü Erhan Aydın, şube müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Erhan Aydın günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada, “sayın Kaymakamım, değerli meclis üyemiz, sayın kurum amirlerim, değerli meslektaşlarım, sayın misafirler ve sevgili öğrenciler, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104. yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, hürriyeti için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin eseridir. Dönemin zor şartlarına rağmen İstiklal ve İstikbal Mücadelesini başarıyla neticelendiren yüce meclisimiz, özgürlüğün ve kendi karar mekanizmasını kurmanın hayati öneme sahip olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.

Kurtuluş Savaşımız yok oldu sanılan bir milletin, bağımsızlık destanıdır. Bu milletin bir daha aynı şeyleri yaşamaması için, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu manidar günü çocuklarımıza armağan etmiş, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak cihana duyurmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılmasında, çağdaş uygarlık seviyesinin aşılmasında, geleceğimizin teminatı ve milletimizin en değerli varlığı olarak gördüğü çocuklarımıza, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan ederek onlara duyduğu güveni ve sevgiyi göstermiştir.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın sahibi olan çocuklarımızın, bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak yaşatacaklarına, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan elde edecekleri büyük ve önemli başarılarla aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağına inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahramanlarımı rahmet, minnet Kurtuluş Savaşı’nın tüm ve şükranla anıyor: çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Aydın’ın konuşmasının ardından, 3 yaş sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “23 Nisan Şarkısı”, 4 yaş A ve B şubelerinin hazırladığı “Atatürk Çocukları” ve “Tebessüm”, 5 yaş A, B ve C şubelerinin hazırladığı “Özgürlük”, “Hayat Bayram Olsa” ve “Bizim Bayramımız” isimli gösteriler sergilendi.

Gösterilerden sonra ise, Belediye Başkan Vekili Öztürk Kaygısız, Fatma Yüksek Anaokulu öğrencilerine uçurtma hediye etti.

Fatma Yüksek Anaokulu Öğrencilerinden 23 Nisan Kutlaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.